• ENG
  • ROM
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova


Link-uri utileŞtiri

Întrevederea membrilor comunităţii moldoveneşti din Elveţia cu Directorul General al AGEPI, dl Octavian Apostol

La data de 12 aprilie 2016, în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Confederaţia Elveţiană a avut loc întrevederea reprezentanţilor comunităţii moldovenilor din Elveţia cu Directorul General al Agenţiei de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI), dl Octavian APOSTOL, aflat într-o vizită de lucru la Geneva, în contextul participării la sesiunea Comitetului pentru Proprietate Intelectuală şi Dezvoltare, organizată de către Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale, în perioada 11 – 15 aprilie curent.

În cadrul reuniunii, la care au participat aproximativ 25 de reprezentanţi ai diasporei, dl Octavian APOSTOL a efectuat o prezentare succintă a activităţii AGEPI, precum şi a platformei „Din Inimă. Branduri de Moldova” – un proiect de succes al țării noastre în promovarea produselor fabricate în Republica Moldova.

Întrevederea a oferit posibilitatea efectuării unui schimb constructiv de opinii cu privire la rolul proprietății intelectuale în dezvoltarea economică, socială și culturală a societății, importanţa indicaţiilor geografice în promovarea producătorilor autohtoni, rolul Diasporei în susţinerea brandurilor şi produselor moldoveneşti.

Ambasadorul Republicii Moldova în Confederaţia Elveţiană, E.S. dl Tudor ULIANOVSCHI, a încurajat cetăţenii moldoveni stabiliţi în Elveţia să susţină produsele tradiţionale moldoveneşti şi, totodată, să participe activ la proiectele promovate de Guvernul Republicii Moldova care vizează şi motivează reîntoarcerea profesională a diasporei.