• ENG
  • ROM
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova


Link-uri utileŞtiri

Participarea Ambasadorului Republicii Moldova la expoziţia „Comptoir Suisse - 2015”

La data de 21 septembrie 2015, E.S. dl Victor Moraru, Ambasadorul Republicii Moldova în Elveţia, a participat la expoziţia „Comptoir Suisse - 2015” (Lausanne, 21-21.09.15) care a reunit cca. patru sute de participanţi, inclusiv un producător de vinuri din Republica Moldova, domnul Ion Gherciu, stabilit în cantonul Vaud.

Lansate de familia Gherciu sub denumirea „Vins Bessarabie” (vinuri produse în Republica Moldova şi îmbuteliate în Elveţia), aceste vinuri moldoveneşti sunt primele care încearcă să se afirme pe segmentul micilor producători de vinuri din Elveţia. Unul dintre aceste vinuri, „Noir de Bessarabie”, a obţinut recent „Diploma de Aur” a festivalului de vinuri de la Zurich.

Cu prilejul participarii, ambasadorul Victor Moraru a exprimat felicitări producătorului de vinuri moldovean pentru persistenţa şi talentul cu care încearcă să promoveze vinurile moldoveneşti pe piaţa elveţiană, urându-i succes în această activitate specifică. A fost remarcat, de asemenea, aspectul reuşit al spaţiului expoziţional „Vins Bessarabie” care oferă, totodată, o perspectivă istorică (1822-1994) asupra cultivării viţei de vie şi producerii de vinuri în teritoriul dintre Prut şi Nistru de către vinificatori elveţieni din cantonul Vaud.

Pentru a afla mai multe informaţii despre „Vins Bessarabie” şi istoricul prezenţei elveţiene în viticultura “Basarabiei” de altă dată, accesaţi aici.