• ROM
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova


Link-uri utileAnunţuri

Ambasada vă invită să aplicaţi la iniţiativa de Abilitare a Femeilor din Diasporă

Ambasada RM in Confederatia Elvetiana invită şi încurajează membrii Comunităţii noastre din Diasporă să aplice la Programul de granturi Diaspora Engagement Hub, cu precădere, la cel de al patrulea suprogram cu genericul "Abilitarea Femeilor din Diasporă", susţinut financiar de către Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație, Misiunea din Moldova (OIM) şi implementat de către Biroul pentru Relaţii cu Diaspora al Republicii Moldova.

Acest subprogram "Abilitarea Femeilor din Diasporă" va oferi susținere proiectelor ce vizează îmbunătățirea condițiilor sociale și economice ale femeilor, prin transfer de cunoștințe și abilități, inclusiv prin creare de servicii inovatoare și implicarea în inițiative comunitare. Activitățile pot fi organizate atât în Republica Moldova, cât și peste hotarele țării.

În cadrul subprogramului sunt disponibile cinci granturi, a câte cinci mii de franci elvețieni fiecare. Cetățenii interesați să participe la concurs vor depune proiectele în adresa Biroului pentru Relaţii cu Diaspora al Republicii Moldova în perioada 1 iunie 2016 – 31 martie 2017, în domeniile prioritare precum: dezvoltare comunitară; educație și mentorat; sănătate; antreprenoriat social; consiliere și advocacy; servicii sociale.

Dosarele de aplicare vor fi depuse online, pe pagina www.brd.gov.md . Proiectele vor fi examinate o dată la două luni, pe parcursul întregii perioade de aplicate, de către o comisie comună de evaluare OIM / BRD.

Pot obține finanțare proiectele propuse doar de către membrii diasporei (persoană fizică, grup de inițiativă / asociație) ai căror beneficiari direcți și/sau indirecți sunt femeile din diaspora Republicii Moldova. Perioada de implementare a activităților finanțate nu trebuie să depășească 4 luni. Nu sunt eligibile proiectele politice și cele cu caracter cultural.

Mai multe detalii privind condițiile de aplicare pot fi găsite aici:
http://brd.gov.md/sites/default/files/public_note_-_diaspora_women_empowerment_june_2016.pdf

Diaspora Engagement Hub este un program destinat diasporei, implementat de Biroul pentru Relații cu Diaspora, în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), misiunea din Moldova, în cadrul proiectului „Consolidarea cadrului instituțional al Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării”, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) şi promovat intens de către Ambasada Republicii Moldova în Elveţia.