• ROM
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova


Link-uri utileAnunţuri

Mesaj de felicitare adresat comunităţii modoveneşti din Elveţia cu prilejul Zilei Drapelului și Stemei de Stat

Stimaţi concetăţeni,

Ziua Drapelului şi Stemei de Stat este marcată astăzi, 27 aprilie, în Republica Moldova. În această zi, toate instituţiile de stat vor arbora şi onora tricolorul.

În numele Ambasadei Republicii Moldova în Elveţia, doresc să vă felicit călduros cu prilejul Zilei Drapelului și Stemei de Stat, simboluri statale care definesc identitatea Republicii Moldova şi reafirmă voinţa de unitate a cetăţenilor săi.

Respectul față de Drapel și Stema de Stat este, de asemenea, un omagiu adus înaintașilor care au luptat cu credință și sacrificiu pentru libertatea și independența țării. Uniți sub flamura tricoloră am recâştigat independenţa şi dreptul la identitate naţională. Sub flamura tricoloră vom continua să afirmăm voinţa şi dreptul nostru suveran de a ne decide viitorul.

Cu această ocazie, doresc să vă mulţumesc pentru respectul cu care trataţi aceste simboluri naţionale, simboluri care sunt prezente şi înnobilează toate manifestările care au loc în cadrul comunităţii sau cu sprijinul comunităţi moldoveneşti în Elveţia.

Vă îndemn să onorăm Stema de Stat şi arborăm cu mândrie Drapelul de Stat în această zi, dar şi cu alte prilejuri care reprezintă pentru noi repere istorice și culturale.

“Onor la Tricolor!”

Victor Moraru
Ambasadorul Republicii Moldova
în Confederaţia Elveţiană

Ziua Drapelului a fost instituită de Parlamentul Republicii Moldova la data de 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputaţii primului legislativ.

Foto cronică: Drapelului omagiat de comunitatea din Elveţia