• ENG
  • ROM
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Link-uri utile

The United Nations Office at Geneva (UNOG)

Comunicate de presă

Misiunea Republicii Moldova la Geneva a participat la tradiționalul Bazar de caritate ONU

Conform tradiției anuale, Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU la Geneva a participat activ în cadrul Bazar-ului ONU organizat de către Clubul Internațional de Femei, în colaborare cu Misiunile diplomatice din Geneva, autoritățile cantonale și municipale, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri. Evenimentul este organizat în preajma Crăciunului și are drept scop colectarea fondurilor pentru susținerea proiectelor destinate copiilor defavorizați din peste 50 de țări. La deschiderea târgului au participat, în calitate de invitați de onoare, E.S. dl Michael Moller, Director-General al Oficiului ONU la Geneva și E.S. dl François Longchamp, Președintele Consiliului de Stat al Cantonului Geneva.

Misiunea Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU la Geneva a prezentat în cadrul târgului de caritate două stand-uri de țară. În acest an au fost expuse spre vânzare produse autohtone – sucuri, gemuri, ceaiuri, nuci, miere și obiecte de artizanat produse în Republica Moldova, iar vinurile moldovenești (Cricova, Purcari, Château Vartely, Mileștii Mici, EtCetera, Migdal-P) au reprezentat o atracție deosebită pentru vizitatori, care au savurat gustul ales al acestora. Un alt stand a fost destinat bucatelor tradiționale, unde participanții au degustat și au apreciat înalt sarmalele și plăcintele moldovenești.

Fondurile colectate au fost donate pentru susținerea proiectelor educaționale, sociale și de dezvoltare destinate copiilor defavorizați. În anul 2016, 2 proiecte din Republica Moldova au obținut sprijin financiar din partea Clubului Internațional de Femei din cadrul Națiunilor Unite cu sediul la Geneva. Fondurile au fost utilizate pentru fabricarea a 35 de scaune ortopedice pentru copii cu dizabilități și procurarea echipamentelor pentru secția de pediatrie a unui spital regional din Soroca.