• ENG
  • ROM
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Link-uri utile

The United Nations Office at Geneva (UNOG)

Comunicate de presă

Republica Moldova a prezentat recomandări în cadrul Evaluării Periodice Universale a Cehiei, Elveției, Republicii Coreea, Beninului, Pakistanului, Japoniei și Ucrainei

În perioada 6 – 17 noiembrie Misiunea Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU la Geneva a participat activ la lucrările sesiunii a 28-a a Grupului de lucru privind Evaluarea Periodică Universală în cadrul căreia a fost a examinată situația drepturilor omului din 14 țări.

Republica Moldova a analizat rapoartele naționale și a prezentat recomandări pentru Cehia, Elveția, Republica Coreea, Benin, Pakistan, Japonia și Ucraina.

Recomandările prezentate reflectă prioritățile Republicii Moldova în ce privește promovarea și protejarea drepturilor omului la nivel național și internațional și anume: drepturile copilului, egalitatea de gen, combaterea traficul de ființe umane, abolirea pedepsei capitale, consolidarea instituției Ombudsmanului.

Reamintim că Evaluarea Periodică Universală este un mecanism de evaluare și monitorizare a situației drepturilor omului din toate țările membre ONU. Țara noastră a trecut printr-un exercițiu similar în noiembrie 2016 iar următoarea evaluare este programată pentru 2021.