• ENG
  • ROM
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Link-uri utile

The United Nations Office at Geneva (UNOG)

Comunicate de presă

Ambasadorul Tudor Ulianovschi a avut o întrevedere cu Secretarul Executiv UNECE Dna Olga Algayerova

La data de 31 octombrie Ambasadorul, Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova pe lîngă oficiul ONU la Geneva, dl Tudor Ulianovschi, în calitatea sa de Președinte al Comitetului Capacități și Standarde în comerț, a avut o întrevedere cu Secretarul Executiv al Comisiei Economice pentru Europa a ONU dna Olga Algayerova.

În cadrul întrevederii au fost discutate aspecte ce țin de cooperarea Republicii Moldova cu UNECE, în particular au fost evaluate rezultatele preliminare obținute în cadrul realizării proiectului de asistență tehnică din partea UNECE în domeniul eliminării barierelor comerciale și regulatorii în Republica Moldova.

Interlocutorii au apreciat pozitiv mersul implementării de către Republica Moldova a Recomandărilor aprobate la 12 aprilie 2017 în cadrul Reuniunii Comitetului, precum și necesitatea armonizării asistenței tehnice acordate de către UNECE cu asistența tehnică oferită de către Uniunea Europeană Republicii Moldova.

La rândul său, Secretarul Executiv al UNECE dna Olga Algayerova a reiterat disponibilitatea sprijinirii în continuare a tuturor eforturilor în scopul asigurării dezvoltării durabile ale Republicii Moldova.