• ENG
  • ROM
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Link-uri utile

The United Nations Office at Geneva (UNOG)

Comunicate de presă

Misiunea Republicii Moldova la Geneva a participat la ‘Ziua Ușilor Deschise’ la ONU

La 7 octombrie 2017, Misiunea Permanentă a Republicii Moldova la Geneva a participat la ‘Ziua Ușilor Deschise’ organizată de către Oficiul Organizației Națiunilor Unite din Geneva. Circa 14,000 de persoane au avut prilejul să viziteze Palatul Națiunilor înainte de renovarea acestuia, care va începe în luna noiembrie a anului curent.

Republica Moldova a prezentat un stand de țară împreună cu celelalte trei state membre ale Organizației pentru Democrație și Dezvoltare – GUAM - și anume Azerbaidjan, Georgia și Ucraina. Această inițiativă regională are ca scop creșterea apropierii politice și intensificarea practică a cooperării între aceste state în mai multe domenii, atât pe arena internațională cât și în relațiile bilaterale.

Standul Republicii Moldova, a promovat tradiții și obiceiuri populare, în special turismul vinicol în Moldova. Misiunea diplomatică la Geneva a oferit participanților prezenți la eveniment broșuri și ghiduri turistice, precum și prilejul de a gusta vinuri moldovenești. Standul a generat un interes sporit în rândul vizitatorilor, oferindu-le posibilitatea de a cunoaște mai detaliat istoria, cultura și tradițiile Moldovei.