• ENG
  • ROM
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Link-uri utile

The United Nations Office at Geneva (UNOG)

Comunicate de presă

Ambasadorul Tudor Ulianovschi a fost ales în funcția de Vicepreședinte al Adunării Generale OMPI

Astăzi, 02.10.2017, s-au început lucrările celei de-a 57-a runde de Adunări ale statelor membre ale Organizaţiei Mondiale de Proprietate Intelectuală (OMPI), care se vor desfășura până la data de 11 octombrie 2017. Adunările reprezintă principalul organ de luare a deciziilor al Organizației, care reunește delegațiile celor 191 de state membre ale OMPI și setează direcția strategică a organizației pentru următorul an.

În cadrul primei zile a reuniunii, Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova, Ambasadorul Tudor Ulianovschi, a fost ales în calitate de Vicepreședinte al Adunării Generale. În această poziție, Ambasadorul Ulianovschi va avea un rol important în facilitarea discuțiilor în vederea eliminării divergențelor existente și ajungerii la un consens pe marginea subiectelor incluse în agendă.

De asemenea, dna Lilia Bolocan, Director General al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, a fost aleasă în funcția de Vicepreședinte al Adunării Generale a Uniunii Internaționale pentru protecția operelor literare și artistice de la Berna.

În cadrul sesiunii curente urmează a fi examinate multiple probleme de importanță pentru OMPI, printre care convocarea conferințelor diplomatice pentru adoptarea tratatului cu privire la protecția drepturilor organizațiilor de transmisiune prin eter și a acordului privind desenele industriale, adoptarea bugetului pentru bienala 2018-2019, deschiderea oficiilor externe ale OMPI, mandatul Comitetului interguvernamental pentru proprietatea intelectuala, resursele genetice, cunoștințele tradiționale și folclor (IGC), etc.