• ENG
  • ROM
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Link-uri utile

The United Nations Office at Geneva (UNOG)

Comunicate de presă

Ambasadorul Tudor Ulianovschi a prezentat la OMPI prioritățile Republicii Moldova în promovarea inovațiilor în agricultură

Astăzi, 21.09.2017 Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU la Geneva, Ambasadorul Tudor Ulianovschi, a participat la Conferința ”Proprietatea Intelectuală și Inovațiile în Agricultură și Sistemele Alimentare”, organizată în incinta Organizației Internaționale a Proprietății Intelectuale (OMPI). Evenimentul a fost deschis de către Ministrul Agriculturii al Republicii Chile dl Carlos Furche și Directorul General Adjunct al OMPI dl Mario Matus.

În intervenția sa, Ambasadorul Ulianovschi a prezentat experiența Republicii Moldova în domeniul agricol, din perspectiva inovațiilor și proprietății intelectuale. În prezentare, a fost menționat faptul că în cadrul Indicelui Global al Inovației 2017 Republica Moldova continuă să se mențină în topul țărilor din categoria statelor cu venituri medii, ocupând primul loc în această categorie de state în anii 2015 și 2016.

De asemenea, publicul a fost informat despre inovațiile recente ale savanților moldoveni în domeniul agricol, printre care dezvoltarea noilor soiuri de struguri și a hărților digitale pentru determinarea celor mai bune soiuri. Ambasadorul Ulianovschi a vorbit și despre realizările în domeniul guvernării electronice, fiind menționate aspectele relevante pentru procesul de inovații.

La eveniment au participat reprezentanții misiunilor diplomatice din Geneva, ai organizațiilor internaționale, precum și reprezentanții mediului academic.