• ENG
  • ROM
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova


Link-uri utileComunicate de presă

Organizarea atelierului de creație pentru copii „Dor de primăvară, dor de Mărțișor”

Cu prilejul sărbătorilor de primăvară, sîmbătă, 3 martie 2018, la Ambasada Republicii Moldova în Elveția a fost organizat un atelier de creație pentru copii „Dor de primăvară, dor de Mărțișor”. Evenimentul a reunit membrii diasporei din Elveția, care au au avut ocazia într-o atmosferă tradițională de sărbătoare să marcheze venirea Primăverii și frumoasa tradiție a Mărțișorului, inclusă în patrimoniul UNESCO.

Copii au ascultat Legenda Mărțișorului, au recitat poezii, au confecționat mărțișoare și au pregătit felicitări pentru mămici cu prilejul „Zilei Internaționale a femeii”. Participanții la eveniment au primit în dar mărțișoare confecționate de către beneficiarii Centrului de zi pentru copii cu dizabilități „PHOENIX” din or. Râșcani, oferite de către Biroul Relații cu Diaspora.

Evenimentul a constituit un bun prilej de interacțiune pentru membrii comunității moldovenești din Elveția, oferindu-le posibilitatea de a se familiariza cu proiectele Biroului Relații cu Diaspora care vizează şi motivează reîntoarcerea profesională a diasporei, concetățenii fiind îndemnați să aplice la noua rundă de granturi tematice în cadrul Programului guvernamental Diaspora Engagement Hub, menite să valorifice potențialul diasporei.

Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Republicii Moldova în Confederația Elvețiană Marin CEBOTARI a încurajat membrii diasporei să participe activ la evenimentele organizate de către misiune, precum și să organizeze în comunitate mai multe acțiuni culturale, prin care să transmită noilor generaţii frumusetea valorilor şi a tradiţiilor naţionale.