• ENG
  • ROM
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova


Link-uri utileComunicate de presă

Întrevederea Ambasadorului Tudor Ulianovschi cu Președintele Consiliului de Stat al Republicii și Cantonului Geneva, dl Francois Longchamp

20 decembrie 2017 : Ambasadorul Republicii Moldova în Elveția, Tudor Ulianovschi, a avut o întrevedere cu Președintele Consiliului de Stat al Republicii și Cantonului Geneva, dl Francois Longchamp.

În cadrul întrevederii interlocutorii au discutat despre dinamica relațiilor moldo – elvețiene, precum și posibile proiecte de viitor menite să aprofundeze relațiile economice, culturale și socio-umane între cele două state. Oficialii au discutat despre premisele impulsionării relațiilor moldo – elvețiene, în particular cu autoritățile publice locale ale Cantonului Genevei, prin lansarea unor proiecte comune în domeniului sănătății, domeniul educațional și al diplomației publice. A fost abordată tematica managementului instituțiilor serviciilor medicale din ambele state și posibilitatea preluării experienței Elvețiene în domeniul dat. De asemenea, interlocutorii au discutat despre oportunitatea organizării evenimentelor economice comune și atragerea investițiilor elvețiene în Republica Moldova.

Ambasadorul Tudor Ulianovschi l-a informat pe Președintele Longschamp despre lansarea în luna februarie 2018 la Berna a co-producției moldo-elvețiene 100 de Movile, un lungmetraj antropologic, realizat cu suportul Biroul de Cooperare al Elveției în Republica Moldova, prezentând Președintelui Consiliului de Stat al Cantonului Genevei inițiativa Ambasadei de a organiza un eveniment cultural similar în cel mai cosmopolit oraș din lume - Geneva.

Ambasadorul Tudor Ulianovschi a lansat invitația Președintelui Longchamp de a întreprinde o vizită în Republica Moldova pentru a face cunoștință cu patrimoniul cultural vast al țării noastre și a consolida relațiile moldo – elvețiene în diferite domenii de interes reciproc.

La finalul întrevederii, Ambasadorul Ulianovschi a fost invitat să semneze în Cartea de Onoare a Cantonului Geneva.