• ENG
  • ROM
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova


Link-uri utileComunicate de presă

Precizarea Misiunii diplomatice a Republicii Moldova la Geneva cu privire la informația falsă difuzată de către portalul “Omega”

Urmare a informației false, difuzate de către portalul „Omega”, în data de 23 august 2017, cu privire la desfășurarea recepției naționale a Republicii Moldova în Elveția, organizată de către Reprezentanța Permanentă a țării noastre pe lângă Oficiul ONU la Geneva, misiunea consideră necesar să facă anumite precizări. Astfel de evenimente sunt organizate tradițional de către misiunile diplomatice ale Republicii Moldova peste hotarele țării, în preajma datei de 27 august, pentru a celebra Ziua Independenței Republicii Moldova și Ziua Limbii Noastre.

Misiunea țării noastre la Geneva informează că evenimentul cultural-artistic va avea loc în data de 31 august și se va desfășura în incinta sediului Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale, agenție specializată a ONU, care ne oferă sala cu titlu gratuit. Precizăm că, pentru programul cultural-artistic, oferit de către dansatori ai ansamblului național Joc și trupa SunStroke Project, clasată în acest an pe un loc de frunte la concursul „Eurovision”, misiunea noastră diplomatică nu suportă cheltuieli. La recepție vor participa aproximativ 250 de persoane, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat în Elveția și moldoveni aflați pe teritoriul acestui stat.

Totodată, în timpul recepției va avea loc o degustare de vinuri moldovenești, iar oaspeții vor servi bucate tradiționale din țara noastră. Evenimentul cultural-artistic din acest an are o conotație deosebită, o triplă semnificație, deoarece marcăm 25 de ani de la aderarea Republicii Moldova la ONU, 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice cu Elveția și Ziua Independenței a Republicii Moldova.

La eveniment au fost invitați și reprezentanți ai Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală, care, de rând cu Ministerul Culturii, au contribuit la organizarea recepției ce va avea loc în sediul Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale la Geneva.

Atragem atenție ca instituțiile media să verifice informația pe care o difuzează, pentru a nu dezinforma publicul. În același timp, solicităm respectuos portalului„Omega” să dezmintă informația falsă pe care a tirajat-o în data de 23 august curent.

Ținând cont că Republica Moldova celebrează astăzi Ziua Independenței, ținem să adresăm sincere felicitări tuturor cetățenilor țării noastre și celor aflați peste hotare, dorindu-le prosperitate, căldură sufletească și speranță în viitor.

La mulți ani, Republica Moldova!