• ENG
  • ROM
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova


Link-uri utileComunicate de presă

Vizita Ambasadorului Tudor Ulianovschi în Principatul Liechtenstein

Ambasadorul Tudor Ulianovschi a efectuat o vizită la Vaduz în perioada 13-14 iunie 2017, în cadrul căreia a participat la Evenimentul Informațional dedicat şefilor misiunilor diplomatice acreditate în Liechtenstein, a avut întrevederi Prim-ministrul Adrian Hasler și membrii Guvernului din Vaduz, cu mediul de afaceri la Camera de Comerț și Industrie și cu conducerea Serviciului pentru Dezvoltare al Liechtenstein-ului.

În cadrul discuției cu Adrian Hasler, Premierul Principatului a menționat despre importanţa implementării cu succes a inițiativei guvernării electronice, conform programului „Digital Liechtenstein of Tomorrow”. La rândul său, Ambasadorul Ulianovschi a informat despre succesul implementării guvernării electronice în Republica Moldova, activitatea Centrului de Guvernare Electronică şi despre prestarea serviciilor de către instituţiile de stat prin intermediul portalului e-guvernare. Premierul Hasler s-a arătat profund interesat de a studia exemplul Moldovei şi de a prelua bunele practici din ţara noastră la acest capitol. În acest context, Ambasadorul a lansat invitaţia dlui Adrian HASLER de a vizita Republica Moldova, pe care Domnia sa a acceptat-o.

Ministrul Afacerilor Externe, Justiţiei şi Culturii, dna Aurelia Frick, care a vizitat anterior Republica Moldova în 2011, a pledat pentru crearea unui cadrului legal favorabil liberalizării comerţului şi reducerii barierelor pentru extinderea şi diversificarea cooperării între Republica Moldova şi Principatul Liechtenstein. În particular, s-a discutat despre etapele premergătoare iniţierii negocierilor pe marginea unui Acord de Liber Schimb cu statele EFTA, susținut pe deplin de Ministrul Frick şi despre oportunitatea iniţierii negocierilor asupra unui Acord privind Evitarea Dublei Impuneri între Republica Moldova şi Liechtenstein.

Cei 10 ani de colaborare cu Republica Moldova de către Agenția de Asistență din Liechtenstein au servit un prilej bun pentru discuția Ambasadorului Ulianovschi cu Directorul Josef Brienemann. Șeful Misiunii a exprimat gratitudine pentru multitudinea de proiecte academice, medicale și sociale implementate cu succes în Republica Moldova, în special în domeniul educației vocaționale.

Adițional, Ambasadorul Tudor Ulianovschi a avut o întrevedere cu conducerea Camerei de Comerț și Industrie din Liechtenstein, discutând oportunitatea atragerii investițiilor și marilor corporații producătoare, precum Grupul Hilti, în zonele economice libere din Republica Moldova.