• ENG
  • ROM
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova


Link-uri utileComunicate de presă

Sărbătoarea Copiilor la Geneva

Sâmbătă, 3 iunie 2017, la Geneva a fost sărbătorită Ziua Internaţională a Copiilor. Evenimentul a debutat cu o conferință cu expertul Dorina Ardeleanu de la organizația elveţiană nonguvernamentală Terre des Hommes, care a făcut o scurtă prezentare a proiectelor organizaţiei în domeniul protecţiei drepturilor copilului, realizate în parteneriat cu autorităţile naţionale din Republica Moldova, cu asistenţa financiară elveţiană. În particular, s-a disutat despre proiectele organizaţiei în domeniul justiţiei juvenile, incluziunii sociale a copiilor romi şi situaţia copiilor din familiile de migranţi.

Punctul culminant al evenimentului l-a constituit lansarea cărții „Povestea lui Cosmin” cu Anastasia Popescu. Copiii au avut prilejul de a discuta cu autoarea cărţii şi au participat la un atelier de desen cu ilustratoarea Aliona Bereghici.

Evenimentul a fost organizat de către Comunitatea Moldavă din Elveţia în parteneriat cu Ambasada Republicii Moldova în Confederaţia Elveţiană și găzduit de Le Club Suisse de la Presse, în cadrul proiectului "Femeile din Diasporă - ambasadoare pentru promovarea culturii și tradițiilor naționale ".

Acest Proiect este realizat în cadrul programului guvernamental de granturi tematice Diaspora Engagement Hub al Biroului Relații cu Diaspora (BRD), implementat în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), misiunea în Moldova, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).