• ENG
  • ROM
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova


Link-uri utileComunicate de presă

Prezentarea oportunităţilor investiţionale ale Republicii Moldova

La data de 10 martie 2017, la Berna, Ambasadorul Republicii Moldova în Confederaţia Elveţiană dl Tudor ULIANOVSCHI a făcut o prezentare a climatului investiţional al Republicii Moldova unui grup de oameni de afaceri elveţieni, în incinta Asociației “Prietenii Moldovei”, condusă de dl Urs Tschanz.

La eveniment au participat businessmani, președinți ai unor companii multinaționale din sectorul industriei grele, industriei uşoare, inclusiv textile, comerţului cu amănuntul, IT, etc., interesaţi în stabilirea unor relaţii de parteneriat cu ţara noastră, inclusiv prin realizarea proiectelor investiţionale, precum şi antreprenori elvețieni. care deja şi-au dezvoltat o afacere în centrul și sudul Republicii Moldova, prezentîndu-şi istoriile de succes.

Ambasadorul Tudor Ulianovschi a evidenţiat procedurile simplificate de înregistrare a unei companii pe teritoriul Republicii Moldova, precum şi a condiţiilor atractive pentru mediul de afaceri străin, în particular în Zonele Economice Libere și Parcurile Industriale. Domnia sa a specificat faptul că relaţiile economice moldo–elveţiene sunt protejate de cadrul juridic bilateral existent şi anume, acordurile moldo-elvețiene, care prevăd evitarea dublei impuneri, protejarea investiţiilor și a activității comerciale, precum şi faptul că asigurarea unui climat favorabil şi reciproc avantajos pentru mediul de afaceri reprezintă una din priorităţile de bază ale Guvernului Republicii Moldova.

Antreprenorii din țara gazdă au adresat mai multe întrebări privind procedurile de activitate ale agenţilor economici, cadrul juridic de protejare a investiţiilor, rentabilitatea pieţei de desfacere, domeniul asigurărilor sociale și altele. La finele prezentării Ambasada a oferit o degustare de vinuri și spumante ale producătorilor autohtoni Cricova, Purcari şi GITANA Winery.

Evenimentul în cauză se încadrează în obiectivul diplomației economice, promovat de Ambasadă în scopul atragerii investiţiilor elveţiene în Republica Moldova, precum şi de promovare a produselor naționale pe teritoriul Confederaţiei Elveţiene.