• ENG
  • ROM
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova


Link-uri utileComunicate de presă

Atelierul de creaţie pentru copii „Mărţişor pentru cei dragi”, organizat de către Ambasada Republicii Moldova în Confederaţia Elveţiană

La data de 4 martie 2017, frumoasa tradiţie a mărţişorului a reunit membrii diasporei Republicii Moldova în Confederaţia Elveţiană la Atelierul de creaţie pentru copii „Mărţişor pentru cei dragi”. În cadrul evenimentului, la care au participat în jur de 35 de membri ai diasporei noastre în Elveţia, copii au ascultat Legenda mărţişorului, au cîntat, au recitat poezii şi au confecţionat cele mai deosebite mărţişoare pe care le-au dăruit persoanelor dragi.

În cadrul evenimentului, Ambasadorul Republicii Moldova în Confederaţia Elveţiană, dl Tudor ULIANOVSCHI a adresat felicitări membrilor comunităţii moldovenilor din Elveţia cu prilejul sărbătorilor de primăvară, menţionînd că tradiţiile şi obiceiurile populare sunt valori inestimabile ale neamului nostru, iar dragostea faţă de aceste tradiţii trebuie cultivată şi transmisă mai departe copiilor, ce vor lăsa noilor generaţii acestă moştenire nepreţuită.

Cu acest prilej, Ambasadorul a ţinut să reitereze deschiderea şi sprijinul Ambasadei faţă de proiectele mediului asociativ moldovenesc din Elveţia, menţionînd necesitatea promovării unei atitudini proactive pentru o mai bună interacțiune a membrilor comunităţii de moldoveni, precum şi implicarea acestora în proiectele culturale menite să promoveze valorile, cultura şi tradiţiile naţionale.

Fiind în preajma Zilei Internaţionale a Femeii, Ambasadorul a adresat cele mai sincere aprecieri și urări de sănătate şi prosperitate tuturor doamnelor prezente la eveniment, exprimîndu-şi admiraţia şi recunoştinţa pentru sursa constantă de inspiraţie, perseverenţă şi devotament al femeii.

Evenimentul în cauză se încadrează în şirul acţiunilor de promovare a patrimoniului cultural naţional şi de consolidare a diasporei Republicii Moldova în Confederaţia Elveţiană.