• ENG
  • ROM
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova


Link-uri utileComunicate de presă

Ambasadorul Tudor Ulianovschi a prezentat Alteţei Sale Serenisime, Prinţului Alois de Liechtenstein scrisorile de acreditare în calitate de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Principatul Liechtenstein

Astăzi, 11 noiembrie, Ambasadorul Tudor Ulianovschi a prezentat Alteţei Sale Serenisime, Prinţului Alois de Liechtenstein scrisorile de acreditare în calitate de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Principatul Liechtenstein, cu reşedinţa la Geneva, devenind astfel primul Ambasador al Republicii Moldova acreditat în Liechtenstein.

În cadrul întrevederii cu Alteţa Sa Serenisimă, Ambasadorul Tudor Ulianovschi a exprimat interesul ţării noastre de a diversifica şi valorifica pe deplin relaţiile bilaterale în domeniul comercial-economic, financiar-bancar, educaţional şi socio-umanitar. Totodată, Ambasadorul Ulianovschi a exprimat gratitudine Alteţei Sale Serenisime pentru asistenţa umanitară şi financiară acordată constant instituţiilor educaţionale şi sociale din ţara noastră. Republica Moldova este unica ţară din Europa, care beneficiază de asistenţă şi cooperare sustenabilă cu Agenţia pentru Dezvoltare a Liechtensteinului (LED), a cărei activitate în Republica Moldova este înalt apreciată.

Prinţul Alois de Liechtenstein a subliniat importanţa fructificării dialogului politic bilateral prin prisma valorificării climatului investiţional şi financiar-bancar din Republica Moldova, inclusiv prin atragerea companiilor multinaţionale precum Hilti şi Hoval în zonele economice libere aflate pe teritoriul naţional.

În contextul aniversării în 2017 a jubileului de 10 ani de la iniţierea cooperării cu LED, părţile au convenit să organizeze la Liechtenstein în primăvara anului viitor un For al oamenilor de afaceri din ambele ţări.

În final, Alteţa Sa Serenisimă i-a urat mult succes Ambasadorului Tudor Ulianovschi în exercitarea înaltei misiuni încredinţate, asigurîndu-l de susţinerea sa pe parcursul întregului mandat.

Agenda vizitei a inclus totodată şi întrevederea de lucru cu Ministrul Afacerilor Externe, Educaţiei şi Culturii al Principatului Liechtensein, dna Aurelia Frick, în cadrul căreia au fost discutate perspectivele extinderii cooperării reciproc avantajoase cu Principatul Liechtenstein în domeniul politico-diplomatic, cel al culturii, educaţiei şi turismului. Şefa diplomaţiei din Liechtenstein a manifestat interes de a efectua o vizită în Republica Moldova în viitorul apropiat.

Liechtenstein se află pe locul al doilea în lume dupa Qatar în funcţie de produsul intern brut pe cap de locuitor conform valorii nominale, fiind unul din cei mai mari producători de ceramică si materiale de construcţie din lume.